عکاسی از نوزادان یکی از بخشهای مورد علاقه ی من در عکاسی است. دیدن عشق در خانوادهای که به تازگی صاحب نوزادی شده اند و لمس شگفتی و حیرت آنها از تازه وارد کوچک خود، واقعا زیبا است.
عکاسی از نوزادطی سالهای فعالیت خود، به نکاتی دست پیدا کردم که رعایت آنها کمک شایانی در زمینهی عکاسی از نوزادان میکند و آنها از قرار زیر هستند:
1_ ایده و ژست مناسب عکاسی نوزاد
- 1_ ایده و ژست مناسب عکاسی نوزاد
- 2_ پوشیدن لباسهای راحت
- 3_ سن مناسب عکاسی از نوزاد
- 4_ به والدین پیشنهاد دهید که چه لباسی بپوشند
- 5_ نظر خواهی از والدین در مورد زمان مناسب
- 6_ صحبت کردن با والدین پیش از شروع کار
- 7_ ارتباط با نوزاد قبل از جلسهی پرتره
- 8_ رعایت بهداشت
- 9_ توجه به رفتار نوزاد
- 10_ راحتتر بودن عکاسی در زمان خواب کودک
- 11_ صحبت کردن با نوزاد
- 12_ توجه به خواب آلودگی
- 13_ توجه به گرسنگی نوزاد
- 14_ یافتن زاویه مناسب برای عکاسی از نوزاد
- 15_ توجه به حساسیت نوزادان به دما
- 16_ تهیهی تجهیزات مناسب برای عکاسی از نوزادان
- 17_ لنز مناسب برای عکاسی نوزاد
- سخن پایانی پیرامون آموزش عکاسی نوزاد
فهرستی از طرحها، ژستها و ایدههای متنوع برای عکسهایی که میخواهید بگیرید داشته باشید و پیش از عکاسی به سوالهای زیر فکر کنید:
-آیا والدین را راهنمایی میکنید تا برای ژستهای مختلفی آماده شوند وخود را آماده و هماهنگ کنند؟
-آیا قصد دارید در کنار عکاسی از نوزادان، والدین و یا خواهر و برادرانشان هم حضور داشته باشند؟
-آیا شخص دیگری از اعضای خانواده به عنوان مثال پدربزرگها و مادربزرگها در کنار آنها حضور دارند؟
2_ پوشیدن لباسهای راحت
احتمال این که بعد از گرفتن عکسهای متوالی و در پوزیشنهای عجیب و غریب، قلق و زاویهی صحیح عکاسی از نوزاد دستتان بیاید زیاد است، لذا سعی کنید لباسهایی بپوشید که در جابه جایی، تحرک و خم شدنها راحت بوده و آزادی عمل داشته باشید.
3_ سن مناسب عکاسی از نوزاد
حتما سن نوزاد را در هنگام عکاسی پرتره در نظر بگیرید. عکاسان استودیویی عموما دوست دارند بچه در هفتهی اول تولد باشد اما برای جلسات خانگی دو هفتهی اول هم مناسب است.
اختلال هورمونی که بعد از روز ۴ ام یا ۵ ام تولد کودک، در مادر به وجود میاید را در ذهن داشته باشید. همچنین بسیاری از کودکان از هفتهی دوم تا چند هفته، از آکنه و یا مشکلات هاضمهای رنج میبرند و اغلب از روز یازدهم به بعد و یا از زمانی که به آمادگی کافی رسیدند شیرخوارگی خوشهای را آغاز میکنند.
پیشنهاد من نوزادان ۷ الی ۱۰ روزه است، بدین ترتیب هم کودک در مرحله ی تازه واردی خود است و هم والدین فرصتی دارند که خود را برای زندگی با نوزاد جدید خود آماده کنند.
4_ به والدین پیشنهاد دهید که چه لباسی بپوشند
به والدین برای این که چه لباسی بپوشند پیشنهاداتی بدهید. اکثر مادران ترجیح میدهند که به جای تاپ های تنگ مخصوص شیردهی، یک تی شرت گشاد تن کنند. سعی کنید در استفاده از کلمات خود دقت کنید، چرا که هیچ کسی به اندازهی کسی که به تازگی مادر شده، حساس نیست!
از والدین بخواهید که پیش از عکاسی ساعتهای خود را دربیاورند؛ چرا که حضور یک ساعت بزرگ در عکسهای کلوز-آپ از نوزادی که در آغوش والدین خود است؛ بسیار زننده و نامتناسب است. یادتان باشد که در لحظهی آخر به آنها نگویید که ساعتشان را دربیاورند چرا که معمولا بستن ساعت علائمی روی پوست می گذارد که چند دقیقه زمان میبرد تا از بین برود.
5_ نظر خواهی از والدین در مورد زمان مناسب
از والدین در مورد این که با توجه به برنامهی زندگیشان، چه زمانی مناسب عکاسی خواهد بود، نظر بخواهید. عموما نوزادان صبحها سرحال ترند.
به هیچ وجه اجازه ندهید که جلسهی عکاسی از نوزاد در ساعات پایانی روز و حتی غروب برگزار شود چرا که آرام کردن نوزادان در اواخر روز ممکن است چندین ساعت طول بکشد.
6_ صحبت کردن با والدین پیش از شروع کار
حتما پیش از شروع عکاسی، چند دقیقه ای با والدین صحبت کنید. اینکار کمک می کند تا آنها ریلکس باشند و در تعامل با شما احساس راحتی بیشتری کنند. یقینا آرامش آنها موجب می شود که شما هم عکسهای به مراتب بهتری ثبت کنید.
7_ ارتباط با نوزاد قبل از جلسهی پرتره
حتما پیش از شروع عکاسی، زمانی را با خود نوزاد بگذرانید. آنها نسبت به کودکان به توجه بیشتری نیاز دارند!
بعد از مدت زمانی که با نوزاد گذراندید، خواب آلودگی و بدخلقی هایش کم میشود و آن جاست که شما ترسی بابت این که تمام زمانتان صرف رسیدگی به نیازهای جسمانی کودک به هدر برود نخواهید داشت.پس از این متوجه میشوید که بعد از آن همه هیجان، پنجره ای از آرامش گشوده شده که دقیقا همان فرصتی است که شما دنبال آن بوده اید تا عکاسی خود را آغاز کنید.
8_ رعایت بهداشت
مهمترین نکته که مقدم بر همه است این است که همیشه، همیشه، همیشه پیش از دست زدن به کودک دستهای خود را بشویید! آنها بسیار در برابر بیماری و آلودگیها آسیب پذیر هستند، لذا سعی کنید در تمیزترین حالت ممکن باشید.
و صدالبته اگر مریض هستید، جلسه را به تعویق بیاندازید چرا که سلامتی نوزاد اولویت اصلی است.
9_ توجه به رفتار نوزاد
شخصا رفتار نوزاد را تعقیب میکنم. اگر نوزادان بیدار و آماده باشند به خانواده پیشنهاد میدهم که یک عکس پرتره خانوادگی گرفته شود. البته رویکرد عکاسان مختلف در این مورد متفاوت است، برای مثال بسیاری از عکاسان استودیویی، درخواست میکنند که قبل از جلسهی عکاسی، حسابی به نوزادان شیر داده شود تا آنها به یک خواب بلند و عمیق فرو بروند.
هر چه بیشتر از نوزادان عکس بگیرید، بیشتر قلق انجام دادن این کار دستتان میآید.
10_ راحتتر بودن عکاسی در زمان خواب کودک
گرفتن عکسهای قاطع، هنگامی که کودک خواب است؛ راحتتر است. برای مثال گرفتن عکس کلوز-آپ از پاهای کوچک نوزادان زمانی که خوابند بسیار راحتتر از زمانی است که آنها را در هنگام بیداری تکان میدهند.
11_ صحبت کردن با نوزاد
سعی کنید همیشه با نوزاد صحبت کنید چون موجب میشود به صدای شما عادت کنند و از شنیدن صدای غریبه، نزدیک خود پریشان نشوند. با صدایی آرام و ملایم صحبت کنید، نوزادان به سروصدا بسیار حساسند.
12_ توجه به خواب آلودگی
اگر نوزادی دچار خواب آلودگی شد، چند دقیقه صبر کنید تا کاملا به خواب برود. حتی در وضعیت سایلنت دوربین عکاسی، صدای کلیک شاتر دوربین میتواند خواب و مزاج آنها را بد کند. هرگز تا زمانی که کاملا به خواب نرفته اند آنها را تکان ندهید، یعنی تا زمانی که کاملا بدنشان ساکن شد و تنفسشان عمیق شد. اگر کودکی که تازه به خواب رفته را جابجا کنید، بیدار خواهد شد!
13_ توجه به گرسنگی نوزاد
اگر نوزاد بخاطر گرسنگی پریشان شود شما هرگز نمیتوانید آنها را آماده عکس کنید. اجازه بدهید که کودک به اندازه ی کافی شیر بخورد، یقینا کار شما در ادامه راحتتر خواهد بود.
14_ یافتن زاویه مناسب برای عکاسی از نوزاد
به خاطر بسپارید که برخی از نوزادان یک تمایل طبیعی دارند که سر خود را به یک سو بیشتر بچرخانند. اگر حس کردید مدام سرشان را به طرف مخالف شما می گیرند راحت ترین کار این است که کودک را به طور مخالف جابجا کنید.
15_ توجه به حساسیت نوزادان به دما
نوزادان بسیار به تماس و دمای بدن حساس هستند. اگر نمیخواهید آنها را شوکه کنید یا باعث گریه آن ها بشوید حتما پیش از لمس آنان مطمئن شوید دستانتان به اندازهی کافی گرم است.
16_ تهیهی تجهیزات مناسب برای عکاسی از نوزادان
نکتهای که در انتخاب دوربین برای عکاسی از نوزادان باید به خاطر داشته باشید این است که کم صداترین شاتر ممکن را داشته باشد. یک شاتر پرسروصدا نزدیک صورت نوزاد میتواند حسابی او را پریشان کند.
شخصا از دوربین کانن Canon 5D mark iii استفاده میکنم که شاتر دوربین تقریبا بی صدایی دارد. تفاوت صدای آن با صدای دوربین کنون Canon 5D mark ii کاملا قابل شهود است.
- ۰ ۰
- ۱ نظر
علائم و نشانه های کم کاری تیروئید در نوزادان
اکثر نوزادان تازه متولد شده مبتلا به کم کاری تیروئید مادرزادی، هیچ علائم و نشانه ای از این بیماری ندارند. این به دلیل وجود مقادیری از هورمون تیروئید مادر یا باقیمانده عملکرد تیروئید است.
برخی از علائم و نشانه هایی که نوزاد مبتلا به کم کاری تیروئید ممکن است داشته باشد عبارتند از:
مطلب کامل تیروئید در نوزادان